موسسه رسانه شو
موضوع: "رسانه و فضای مجازی"
بازتاب تمدن غرب در فضایمجازی
یکشنبه 03/10/23
فضایمجازی و هر دستاورد دیگری در غرب، بیشک وفادار به سنّت فکری و معرفتی خاستگاه خود خواهد بود؛ از این روست که شیوه زیست و تعامل و مراودات انسانی در فضایمجازی بازتابی از اندیشههای غرب مدرن است.
بازتابی از تعریفی که غرب مدرن از انسان و حیات انسانی عرضه میدارد؛ تعریفی که در تقابلی شدید با تعریف ما از انسان کامل قرار دارد. انسانی که در تفکر اسلامی تعریف میشود اصالت و شرفش را از نسبتش با بندگی خداوند کسب میکند و در اومانیسم غربی با انقطاع از خدا!
عجین شدن زندگی با پروتکلهای اینترنتی
پنجشنبه 03/10/20
زندگی روزانۀ ما با اینترنت عجین شده و نهتنها وسایل ارتباطی در روابط انسانی ما جایگاه مهمی پیدا کرده است بلکه ارتباط بین انسان و اشیا هم بهوسیلۀ اینترنت مدیریت میشود. اتومبیلهای تسلای برقی، ماهوارههای استارلینک و دستورالعملهایی که برای دستگاههای الکترونیک در خانه صادر میشود؛ خانۀ هوشمند و دیجیتال، حکایت زندگی روزمرۀ امروز ماست که امروز دیگر با صحنۀ طنز و درام و تراژدی زندگی ما درآمیخته است.
به این بیندیشیم که هر دستگاه متصل به اینترنت اشیا، از دستورالعملی پیروی میکند که ما نقشی در برنامهریزی آن نداشتهایم؛ اکنون ما هستیم و دنیایی از پروتکلهایی که نمیشناسیم و پروتکلهای فنی که انسان را نمیشناسند.
بدافزار «فایراسکم» در کمین کاربران اندروید!/ سرقت دادههای حساس با تلگرام جعلی
سه شنبه 03/10/18
بدافزار جدید اندروید به نام «فایراسکم» (FireScam) که دادههای کاربران را سرقت میکند، خود را بهعنوان نسخه پریمیوم اپلیکیشن تلگرام معرفی کرده و از طریق وبسایتهای فیشینگ توزیع میشود.
فایراسکم به یک پایگاه داده متصل میشود و اطلاعات سرقتشده را بهصورت لحظهای آپلود میکند و دستگاه آلوده را برای رهگیریهای بعدی ثبت میکند. دادههای سرقتشده تنها برای مدت کوتاهی در پایگاه داده ذخیره میشوند و پس از انتقال به مکان دیگری، حذف میشوند.
فایراسکم قادر به نظارت بر فعالیتهای صفحه نمایش است و رویدادهای روشن و خاموش شدن صفحه را به همراه دادههای فعالیت ثبت میکند. همچنین فعالیتهای مربوط به تراکنشهای مالی را بهدقت بررسی میکند و در تلاش برای سرقت اطلاعات حساس مالی است.
این بدافزار هر چیزی که کاربر تایپ میکند، انتقال میدهد، کپی میکند یا از طریق مدیر رمز عبور بهطور خودکار پر میشود را ثبت کرده و برای مهاجمان ارسال میکند.
سینما و نقش تکنولوژی در خلق آثار واقعگرایانه:از CGI تا واقعیت مجازی
دوشنبه 03/10/17
در سینما، استفاده از تکنولوژیهای نوین برای خلق تجربههای بصری و احساسی غنیتر، امروزه بسیار رایج شده است. یکی از بزرگترین پیشرفتها، استفاده از CGI (تصویرسازی کامپیوتری) است که به سینماگران این امکان را میدهد تا جهانهای فانتزی و موجودات غیرواقعی را با دقت بالاتری به تصویر بکشند. برای مثال، در فیلمهایی مانند Avatar (2009)، James Cameron با استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته CGI و Motion Capture، توانست دنیای بینظیر Pandora را ایجاد کند که تجربهای بصری بیسابقه به تماشاگران ارائه داد.
همچنین، با ورود واقعیت مجازی (VR) به صنعت سینما، به تماشاگران این امکان داده میشود تا نه تنها فیلم را تماشا کنند، بلکه در داخل آن احساس حضور کنند. فیلمهایی مثل The Lion King (2019) و Blade Runner 2049 (2017) از تکنیکهای Virtual Production استفاده کردهاند که ترکیب واقعیات مجازی و CGI را در یک فضا امکانپذیر میکند. این تکنیکها به کارگردانان اجازه میدهد تا صحنههای پیچیده را در استودیوهای محدود تولید کنند و هزینهها را کاهش دهند.
مقابله با انتشار و اخبار کذب در فضای مجازی
دوشنبه 03/10/10
برای مقابله با انتشار مطالب و اخبار کذب در فضای مجازی، میتوان از این سه راهکار استفاده کرد:
١. #بررسی_منابع
همیشه به منبع خبر توجه کنید. اخبار جعلی معمولاً منبع رسمی و قابل اعتمادی ندارند. اگر خبری بدون ذکر منبع معتبر و یا رسمی باشد، احتمالاً کذب است.
٢.#مقایسه_اطلاعات
برای جلوگیری از گسترش مطالب کذب باید همواره به صحت و سقم اخبار دریافتی توجه کنید. اخبار را از چندین منبع معتبر و خبرگزاریهای رسمی چک کنید. گاهی اوقات، یک خبر ممکن است در یک رسانه منتشر شده باشد اما در سایر منابع وجود نداشته باشد.
٣. #افزایش_سواد_رسانهای
در مورد چگونگی شناسایی اخبار واقعی و کذب مطالعه کنید و مهارتهای خود را در این زمینه ارتقا دهید. همچنین قبل از بازنشر اخبار، مطمئن شوید که اطلاعات را بررسی کردهاید.
برابر قانون “هرگونه جعل خبر، تولید و انتشار شایعات که باعث تشویش اذهان عمومی و ایجاد اضطراب در جامعه شود جرم تلقی می شود” و با عاملین انتشار برخورد خواهد شد.
روشهایی برای شناسایی اطلاعات نادرست در رسانههای اجتماعی
شنبه 03/10/08
اولین قدم برای مبارزه با انتشار اطلاعات نادرست در رسانههای اجتماعی، شناسایی اخبار جعلی است. بهتر است قبل از اشتراک گذاری با دیگران، محتوا را دوباره بررسی کنید. در اینجا نکاتی برای تشخیص اخبار جعلی و شناسایی اطلاعات نادرست آورده شده است:
منبع اطلاعات را بررسی کنید
اگر خبر از منبع ناشناس است، کمی تحقیق کنید. شهرت منبع و تخصص آنها در این مورد را در نظر بگیرید.
سایر منابع معتبر را بررسی کنید
سایر سایتها و رسانههای خبری معتبر را جستجو کنید تا ببینید آیا این خبر را گزارش میکنند یا خیر.
خبر را فراتر از تیتر بخوانید
به این فکر کنید که آیا خبر مورد نظر غیرواقعی به نظر میرسد یا خیر. یک خبر معتبر دارای حقایق زیادی مثل نقل قول از کارشناسان یا آمار رسمی است. همچنین میتواند شاهدان عینی داشته باشد. اگر حقایق دقیق یا ثابتی فراتر از عنوان وجود ندارد، اطلاعات را زیر سوال ببرید.
تفکر انتقادی داشته باشید
اجازه ندهید که باورهای شخصی قضاوت شما را تحت تأثیر قرار دهد. سوگیریها میتوانند بر واکنش افراد نسبت به اخبار تأثیر بگذارند. پلتفرمهای رسانههای اجتماعی داستانهایی را پیشنهاد میکنند که با علایق، نظرات و عادات مرور افراد مطابقت دارند. به اخبار با دید انتقادی و منطقی نگاه کنید.
صحت تصاویر را بررسی کنید
نرم افزارهای ویرایش مدرن ایجاد تصاویر جعلی را آسان کرده. پیشرفت در هوش مصنوعی تصاویر واضحتری ایجاد کرده است و شبیه سازی صدا بسیار دقیق است. تصاویر و صداها را به دقت بررسی کنید.