موسسه رسانه شو
موضوع: "رسانه و خانواده"

حذف تأثیرات مخرب اینفلوئنسرهایی که سبک زندگی ناسالم ترویج میدهند!
دوشنبه 04/02/29
نوجوانان در مسیر رشد، بیش از هر زمان دیگری تحت تأثیر محتوای #فضای_مجازی قرار میگیرند.
تبلیغ #سبک_زندگی ناسالم، مصرفگرایی و ارزشهای ضد اجتماعی توسط بلاگرها و اینفلوئنسرهای مخرب، میتواند آسیبهای جدی به هویت، سلامت روان و آینده آنها وارد کند.
با بلاک کردن، ریپورت کردن و کاهش دنبال کردن چنین صفحات، به خود و دیگران کمک کنید تا از پیامدهای منفی اجتماعی و روانی این تبلیغات دور بمانید.

فریب اینترنت را نخورید!
پنجشنبه 04/02/18
در متن حاضر، راهکارهایی کاربردی و مهم برای حفظ امنیت کاربران هنگام خرید اینترنتی و همچنین حفظ اطلاعات شخصی آنها در فضای مجازی ارائه شده است.
فضای مجازی با وجود تمام دست آوردهایی که برای بشر داشته است، بستر خطرناک جدیدی را نیز برای کاربران فراهم کرده است. از جمله این خطرات، مربوط به حوزه امنیتی کاربران می شود، حال چه به امنیت اطلاعات شخصی وی مربوط باشد چه به امنیت وی در حوزه مبادلات اینترنتی. در مطلب حاضر سعی شده است، راهکارهایی کاربردی و مهم برای حفظ اطلاعات شخصی و همچنین حفظ امنیت کاربران هنگام خرید اینترنتی آنها در فضای مجازی ارائه شود.
اینترنت یک فضای عمومی است، گول نخورید!
در نگاه اول به نظر میرسد یک کاربر اینترنت فضاهای شخصی بسیاری در اختیار دارد که میتواند مشخصات حقیقی خود و اطلاعات و تصاویر خصوصی خود را منتشر و مدیریت کند، اما واقعیت اینجاست که در دنیای سایبر تقریبا هیچ محتوای محرمانه و خصوصی وجود ندارد، بلکه تنها از چشم بعضی کاربران پنهان میماند.
صاحبان سرور، ارائهدهندگان خدمات اینترنت، مدیران وبسایتها و در برخی موارد سازمانهای جاسوسی و امنیتی در دنیا جزو کسانی هستند که اگر اراده کنند میتوانند به خصوصیترین اطلاعاتی که شما بر روی اینترنت بارگذاری کردهاید دسترسی داشته باشند، اما خیلی از اوقات کاربر با توهم امنیت در فضای اینترنت خود اقدام به انتشار اطلاعات شخصی و خصوصی میکند بدون آنکه متوجه باشد این اطلاعات میتواند مورد سوءاستفاده اشخاص مریض و فاسد قرار بگیرد و خدای ناکرده منجر به اخاذی، سرقت اطلاعات، کلاهبرداری و…. شود. در همین راستا رعایت نکات زیر ضروری است:
- انتشار مشخصات حقیقی خود را مدیریت کنید: نام خانوادگی، نشانی محل سکونت، نام مدرسه، محل کار و هر شماره تلفنی محرمانه است.
- از سرویسهای رایانامه مطمئن و باز ترجیحا ایرانی استفاده کنید. ایرانی بودن از این لحاظ مورد تاکید قرار میگیرد که در صورت مشکل میتوانید با تماس با شرکت خدماتدهنده و یا مراجع قانونی پیگیر مشکل باشید، در حالی که برای سرویسهای خارجی چنین امکانی تقریبا وجود ندارد. به علاوه احتمال مورد جاسوسی قرار گرفتن سرویسهای داخلی بسیار پایینتر از سرویسهای خارجی است.
- کلمه عبور خود را به اشتراک نگذارید!
- از برنامههای ضد ویروس معتبر دارای کرک نشده(لایسنس) که امکانات جانبی از قبیل دیواره آتشین و ضد هرزنامه و…. دارند استفاده کرده و همیشه آن را بهروز کنید.
- تنظیمات امنیتی مودم ADSL یا وایمکس خود را بطور دقیق یاد گرفته و آن را انجام داده و از تنظیمات پیشفرض استفاده نکنید و محدودیتهای دسترسی را اعمال کنید.
- زمانی که نیاز به ارسال صوت و تصویر ندارید میکروفون و دوربین رایانه خود را جدا کرده و روی دوربین لپتاپ خود یک پوشش بچسبانید.
- برای بارگذاری تصاویر و فیلمهای شخصی از سایتهای معتبر و ترجیحا ایرانی استفاده کنید و مراقب باشید اطلاعات پس از بارگذاری قابلیت دسترسی عمومی نداشته باشد.
- برای صفحات شخصی و رایانامه خود رمز عبور قوی بسازید. برای ساختن رمز عبوری که شکستن آن سخت باشد، از حداقل هشت کاراکتر که ترکیبی از حروف، اعداد و سمبلهاست، استفاده کنید. رمز عبور باید به صورت دورهای تعویض شود تا احتمال به خطر افتادن رمز عبور در طول زمان کاهش یابد.
تکنیکهای ساخت رمز عبورهای قوی عبارتند از:
- استفاده از شماره شاسی خودرو: “GR8wayy2B”
- استفاده از چند کلمه کوچک به همراه علائم نگارشی: “boop$car،betty”
- قرار دادن علائم نگارشی در وسط کلمه: “Roos^velt”
- استفاده از یک روش غیر معمول قراردادی در یک کلمه: “ppcrnbII”
- استفاده از حرف اول هر کلمه در یک عبارت به همراه یک عدد تصادفی:
- از دانلود و اجرای برنامههای مشکوک که در قالب پیوست ایمیل یا تبلیغات و لینکهای سایتها ارائه شدهاند به شدت پرهیز کنید. در برخی از سایتها در کنار لینک اصلی برای دانلود نرم افزار، بنرهای تبلیغاتی با عنوان Download وجود دارند که کاربر را به صفحاتی هدایت میکنندکه اغلب یک فایل تقلبی حاوی بدافزار را برای دانلود در اختیار میگذارند. سعی کنید برای دانلود برنامهها به سایت رسمی سازندگان آنها مراجعه کنید.
- از فیلترشکن استفاده نکنید. با توجه به اینکه بیشتر فیلترشکنهای موجود بر اساس فناوری متنباز تولید میشود، هر فردی با کمی تسلط به زبان برنامهنویسی میتواند به راحتی یک فیلترشکن را تولید و پخش کند. از این رو هر فیلترشکنی که به شما اجازه عبور از فیلترها را میدهد نمیتواند امن باشد، زیرا صاحب فیلترشکن میتواند به سوابق تمامی فعالیتهای شما دسترسی پیدا کرده و از آن سوءاستفاده کند. همچنین بسیاری از فیلترشکنها خود حاوی ویروسهایی هستند که میتوانند اطلاعات شما را سرقت کنند.
در دنیای “تجارت الکترونیک” مراقب جیب خود باشید:
یکی از کارکردهای مهم اینترنت رونق بازار کسب و کار در فضای مجازی است. بازارهای جدید ایجاد شده در فضای مجازی به شما کمک میکنند تا بتوانید در زمان کوتاه و بدون نیاز به مراجعه حضوری به مغازهها، اجناس را ببینید، قیمت و کیفیت را بسنجید، چانه بزنید و سپس معامله کنید. اما مهمترین مشکلی که در این حوزه بروز کرده است کلاهبرداری الکترونیک است که سالانه باعث متضرر شدن بسیاری از کاربران وب میشود. برای نیفتادن به دام شیادان اینترنتی لازم است به نکات زیر توجه کنید:
- فریبهای اینترنتی معمولا از یک الگوی مشابه پیروی میکنند که تماس اولیه از طریق ایمیل یا شبکههای اجتماعی انجام میشود و ابتدا از قربانیان خواسته میشود از طریق ایمیل، تلفن، فاکس و…. به این تماس پاسخ دهند و بعد از اینکه در اولین گام طعمه به دام شکارچیان افتاد، آنان سعی میکنند اعتماد قربانی را جلب کرده و در انتها به بهانهای از او درخواست پول میکنند. پس همیشه هنگام روبهرو شدن با موضوعاتی از این قبیل شباهت الگوهای کلاهبرداری اینترنتی را مد نظر قرار داده تا به دام ترفندهای آنها نیفتید.
- در صورتی که متوجه سوءاستفاده از حساب اینترنتی خود شدید بعد از مراجعه به دادسرای محل سکونت خود و انجام روال اداری به پلیس فتای استان مراجعه کنید.
- اطلاعات خود و اطرافیانتان را درباره بازاریابی زنجیرهای (یا همان network marketing) کامل کنید. بسیاری از این تجارتهای زنجیرهای علاوه بر اینکه از لحاظ شرعی و قانونی مشکل دارند موجب کلاهبرداریهای گسترده اینترنتی نیز میشوند. ظاهر بسیاری از این بازاریابیها فریبنده است و با تبلیغات گسترده و سود اولیه مشتریان زیادی جلب میکنند. در صورت مشاهده مورد مشکوک ضمن تماس با پلیس 110 از راهنمایی پلیس فتا بهرهمند شوید.
- در صورتی که خودتان به هر دلیلی نتوانستید عملیات بانکی مورد نظرتان را انجام دهید و نیاز به کمک دیگران داشتید، کارت و رمز کارت خود را در اختیار افراد ذیصلاح و مطمئن قرار دهید و بعد از دریافت کارت خود سریعا حساب خود را چک کرده و اقدام به تعویض رمز خود کنید.
- هرگز به ایمیلهایی با عناوین شرکت در قرعه کشی، برنده شدن در مزایده یا مسابقه، خرید اقلام کمیاب، انواع کمکهای مالی، مشارکت در سودهای معاملاتی مختلف و…. اطمینان نکرده و هیچ مبلغی را به حساب اشخاص خارج از کشور واریز نکنید.
- برای انجام انواع عملیاتهای بانکی اعم از پرداخت قبوض، پرداخت شهریه دانشگاه، انتقال وجه به حسابهای دیگر، انواع خریدهای اینترنتی و…. حتیالمقدور از کافینت استفاده نکنید و در صورتی که به اجبار از کافینت برای عملیات بانکی استفاده کردید بلافاصله بعد از انجام عملیات فوق با مراجعه به دستگاههای خودپرداز، در بانک خود اقدام به تعویض رمز دوم کارت کنید.
- برای عملیات بانکداری الکترونیک تنها از طریق صفحات رسمی بانکها و موسسات مالی اقدام کنید. مشخصات کامل این موسسات در سایت بانک مرکزی به آدرس http:www.cbi.ir/simplelist/1541.asp وجود دارد. در صورتی که میخواستید از سایتی خرید اینترنتی کنید حتما به وجود نماد اعتماد الکترونیک در آن سایت دقت کنید. برای اطمینان میتوانید به سایت /http://www.enamad.ir مراجعه کنید.
- برای پرداختها و خریدهای اینترنتی تنها شماره روی کارت، رمز دوم، تاریخ انقضای کارت و شماره 3 یا 4 رقمی پشت کارت(cvv2) کافی است، پس در صورت افشای رمز دوم کارت خود سریعا با مراجعه به نزدیکترین عابر بانک مربوطه اقدام به تعویض رمز دوم خود کنید.
- از ارائه اطلاعات کارت بانکی خود حتی به افراد نزدیک خودداری کنید و هرگز به هویتهای مجازی اعتماد نکنید، زیرا این امکان وجود دارد که کاربران با هویت دروغین خود را به شما معرفی کرده باشند.

بازنمایی رسانه از زن
سه شنبه 02/05/31
امروزه بیشتر بازنماییها و دستکاری و مهندسی افکار عمومی در حوزه زنان در حوزههای سرگرمی رخ میدهد. دقیقا در جایی که مخاطب هیچ دروازه بانی ذهنی ندارد. سینما، سریالها، صنعت مد و تبلیغات و شبکههای اجتماعی همچون؛ اینستاگرام و شبکه های تصویر محور عامل بازتعریف متأثر از بازنمایی رسانهای نقش زن میباشند.
تعریف از زن زیبا، زن مقبول، مادر موفق و همسر نمونه در این تولیدات بهشدت دستخوش تغییر شده است.
در برخی تولیدات رسانهای هویت زن، هویتی رها از تعهد است که هر لحظه بخواهد این اختیار را دارد که روابط اجتماعی، خانوادگی و زناشویی خویش را ترک کند. این موضوع متأسفانه با تأکید بر استقلال زنان به صورت افراطی به افکار عمومی منتقل می شود.
در این سیر صعودی که رسانه ها برای زن بازنمایی و تعریف کرده اند کشف حجاب حرف تازه ای نیست بلکه جزئی از استقلال و هویت رها شده آنها در فضای مجازی ست .

تاملی در باب رابطه نوجوانان و سلبریتیها
پنجشنبه 02/05/12
وقتی ظرف انتخابهای یک نوجوان در الگوبرداری از افراد مختلف در رسانههامحدود باشد و صرفاً به ویترین موجود - یعنی افرادی که بیشتر در رسانه بازنمایی میشوند پژواک صدا و تصویر آنها بیشتر پیچیده میشود- توجه کند، ترجیح میدهد که بیشتر این افراد را انتخاب کند.
وقتی مهارت جستوجوگری برای الگو برداری وجود نداشته باشد، این اتفاق طبیعی است. یکی از انگیزه های نوجوانی که به سراغ سلبریتیها میرود این است که انتخابگری خود را به سایرین نشان دهد و بگوید که من برخلاف نظر خانواده مدرسه یا حاکمیت کسی را انتخاب میکنم که خودم دوست دارم و به کسی علاقه میورزم که خودم دوست دارم و خودم او را انتخاب کردهام؛
پس باید این حق انتخابگری را برای نوجوان قائل باشیم و به رسمیت بشناسیم و به جایش انتخابهای متنوعتری را در اختیار او قرار دهیم. در کنار گفتوگوهای نقادانه، غنی سازی محیطهای تربیتی نوجوانان اقدامی است که میتواند مفید باشد.
با نوجوانانی که درگیر موج های سلبریتیها میشوند چطور تعامل کنیم؟
نوجوانهای طرفدار، دوست ندارند که بشنوند که ما مستقیماً سلبریتی و بت آنها را نقد و نفی میکنیم.از این نوجوانان بخواهیم که شخصیت و ویژگیهای سلبریتی را از یکدیگر تفکیک کنند و او را نقد کند، برای این ویژگیها ارزش گذاری انجام دهند و بررسی کنند که چقدر از ویژگیهایی که تفکیک شده، منفی است و نباید از آن الگو گرفت و کدامیک از آنها مثبت است.

آیا همین دوست داشتن کافیست؟
پنجشنبه 02/05/05
گفتم: من تورا دوست دارم پرسید: آیا همین دوست داشتن کافیست؟
شاید دوست داشتن و محبت را برای خودمان درست معنا نکرده باشیم که امروز فکر میکنیم محبت یعنی همین ابراز علاقهای که به شخصی یا مکتبی یا چیزی داریم.
این ابتدای مسیر است و حتی قدم اول هم نیست و شرط اول قدم آن است که مجنون باشید. مجنون مصداق خوبی برای عاشقانه زیستن است و عاشقانه زیستن یعنی فراموشی خود و غرق در محبوب شدن.
غریق در عشق خود را نمیبیند و راه نجات را فقط معشوق میداند؛ تمام ساحتهای نفس خود را بر اساس مبانی مورد نظر معشوق چیدمان میکند و حرکتی همه جانبه به سمت معشوق دارد.
از لوازم عشق و حب سعی در مشاکلت بیشتر به محبوب و معشوق است و اگر خود را عاشق کسی میدانیم اما سعی در همسنخی با او نمیکنیم این نو احساسات را نمیتوان عشق نام گذاری کرد.
از لوازم دیگر عشق، مطیع بودن در مواجهه با امر محبوب است؛او چه میخواهد تا عاشق برای جلب رضایتش همان کند
در کجاست تا عاشق هم همان جا باشد.
کدام سمت وسو را دارد تا عاشقم هم به همان سمت روانه شود.حال باید از خود بپرسیم چقدر مشاکلت با حضرت سید الشهدا در وجودمان حاصل کردیم که خود را محب و عاشق او بدانیم تا بعد بتوانیم ادعا کنیم این حب موجب نجاتمان است نه کیدی از کیدهای شیطان برای فرار از حقیقت؟

چگونه رژیم بگیریم؟!
پنجشنبه 02/04/29
همه چیز درباره «رژیم مصرف رسانهای»
رژیم مصرف رسانهای، یعنی چگونه از رسانهها درست و به اندازه استفاده کنیم که آسیبهایش به حدّاقل و بهرهوری ما به حدّاکثر برسد.
همه ما با شنیدن کلمهی رژیم، یاد رژیم غذایی میافتیم که دکترهای تغذیه میدهند و اینکه در رژیم ما، چه چیزهایی ممنوع شده است و نباید خورده شود. این ذهنیّت کامل نیست؛ چراکه رژیم غذایی معنایش فقط نخوردن یکسری خوردنیها نیست، بلکه درست خوردن است.
ما چه خیلی لاغر باشیم و بخواهیم چاق شویم و چه خیلی چاق باشیم و بخواهیم لاغر شویم، باید رژیم غذایی داشته باشیم؛ یعنی باید برنامهی غذایی خودمان را اصلاح کنیم. اتّفاقاً در رژیمهای غذایی، خیلی اوقات، دکتر تجویز میکند که خیلی چیزها را بخوریم. پس رژیم، در واقع یک برنامه است؛ برای اینکه هم نظم داشته باشیم و هم درست استفاده کنیم.